mArI kaWAn-KAwAn

Thursday, 6 February 2014

RuaNG sOLAt: Rakyat Malaysia Perlu Bersyukur

Assalamualaikum


ni akak2, makcik2, pakcik2, dato2, datin2...
nak cite sikit pengalaman yang aku dapat masa g bandung ari tu

cer ko tgk pic ni

ni bukan surau taw.... ni adelah salah satu ruang solat dekat pasar baru bandung indonesia.... ruang ni kalau tak silap selepas turun tangga, ruang diantara tangga pun dorg jadikan tempat solat (ko leh bayangkan kn)
aku rasa ade jer surau tapi tak pasti tingkat or lantai berapa sebab x solat kat situ....

ade ko nampak org malaysia solat kat ruang mcm tu, ruang di antara tangga..
ade nampak kat jusco, tesco, sogo suasana mcm ni...x de kn kn kn... walaupun mungkin surau kat tempat shopping kita berbau pekong atau telekung bertaik lalat

mcm mana pun aku respect kat dorg, still solat walau x kira tempat, siap bwak telekung sendiri,
suasana kat suraunye aku x pasti r, sebab aku tak g kan..

peringatan kat diri sendiri terutamanya: x kira r kat mana tempat yang penting  boleh dirikan solat dengan sempurna walau kat ceruk dunia sekalipun....

insap ler wahai diriku...ko tu dah tua oiiii

lagi 1: kalau aku tersalah info pasal benda ni tolong betoi kan ek...aku baru 1st time g...tak teroka pun semua tingkat kat pasar baru tu nak oiii...mintak maaf ler









p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah....mmmmmuahhhh

No comments:

Post a Comment