mArI kaWAn-KAwAn

Tuesday, 23 April 2013

kereta ohhhhh car



                                                     ‫بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


السلام عليكم


Korg taw x lagu
                                                      
Ala lagu ni…femes taw                                                      
                                                                                                    
Papaku pulg dr kota                                  
Papaku belikan kereta                                                 
Kereta kecil warna merah
Boleh ku bawa ke sekolah….                                                                                                                                             .
Heheehehe

Jom kembali berangan bersama saya…..

Ape kereta yg korg teringin beno nk milikinya???…paling tdk test drive pn jdi ler

Ferrari?                                          atau                                                     Porce???
        

                                

Oh tak mampu i…..owah owah…bak kata pepatah ukur baju di badan sendiri (susah tu nk ukur baju kt bdn sndiri)…..hahahalalala (^_^)

Agak agak aku nak kereta apa……











Sunday, 21 April 2013

Ape Korg NAk Beli KALaU KOrG aDe BAnyaK2 duit?




‫بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



السلام عليكم




jOm beRAngaN....(^_*) hehehehehe


10 perkara yg terlintas di fikiran


1. ape g tunai kn impian.....ape itu??? biarlaH rahsia..


2. beli rumah, x kesah ler beso mane rumah teman tu ek..janji berumah x mnumpg umah org...(x sabar x sabar x sabar)>>>>;sabar tu kn separuh dr iman...ape ler...


3. dah ade rumah nak deco2 ler kn kn kn duit tu wey.....bunga plastik zamn skrg pon mahal...(mcm aku pnah bli)....x beli pun aku selalu wusha harga taw...hehehehe


4. kereta pun mesti ler kena ade (eh ko empunya blog....ko lesen pn tak ade); name g berangan kn...suke suki ler

5. tiap2 bln leh beli buku n novel2.....( amboi teman nak wat perpustakaan ke) eh korg nak taw tak buku dr sekolh rndah pn ade aku simpan g...ini kn pla buku time diploma.....owahhhhhh mcm rajin beno mmbaca buku sekolah...nampok beno nipu nye awok tu




6. ha...aku kn dari kecik jarang g jalan2...ye lah x mmpu =(... ape g dah ade duit g lah melihat melihat alam ciptaan Allah ini....kalau korg nak g mana???



7. ulamakkkkkkk ai.....dah x de idea.....

8. korg bg idea sikit

9. ala teman bkn main lagi.... hutang pn keliling pinggang ribu2 gitu...ade hati nk berangn

10...oi oi oi dah stop berangan...angan2 ko tu x best lepas ni angan2 tu kasi meletop!!! skit


p/s: Tegurlah dan perbetulkan lah aku….sekirannya Aku salah =)….muahhhh

Monday, 15 April 2013

Dia Yang Pertama Tiada AkhirNya



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

السلام عليكم



Dia Yang Pertama  Tiada AkhirNya……..

mOOd: samBiL nYaNYI lagu kAt bAwAh ni (nasib baik perasan suara tu x sedap……selamat langit tu
tggi di atas x dpt dgr sore aku….kalau x banjiR 1Malaysia ni) ui ui ui….. maka bersyukurlah kamu sekalian rakyat Malaysia…….

Mari bernYAnYi bERaMAi-rAmai…….. 1….2…3 MULA…..

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

(korus)
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

Dia lah Yang pertama (^_^)






















Ha Ape korg IngaT SAPe ha????
Ade org PEsAn pada aku: “inGAt satu naMA setiaP masa, keMAna pun engkau pErgI” (lebih kuRg BEgITU R pEsan nye…) tp x bgtaw lak name sape….

(baca deGn pEnuh dramatik)>>>> NmuN di sUDut HAtIku ketika itu Dialah “ALLAH” Nama yg selalu perlu(wajib tu!!!!) diingati…setiap detik setiap saat nama nya perlu di hati……cewahhhhhh
Habistu ade name lain ke????? Cer cerita…. Ade SeBAraNG BANTAHAN sila angkat tAngan!!! (mcm aku nmpk)

Mohon aminkan doa saya (please)
Ya Allah, aku pohon keampunanMu
Juga keampunan buat Ayah & Emakku serta keluargaku
keampunan Juga buaT merEkA yang ada dan SinGgah dalam hidupku
YA Allah, sesungguhnya banyak dosaku, ampuknlah
YA Allah, sesungguhnya aku lalai, maka peringatkan lah aku
Ya Allah, sesungguhnya aku sering lupa, maka ingatkanlah
Ya Allah, sesungguhnya aku miskin akan ilmu Mu, maka tambahkanlah
Ya Allah, sesungguhnya aku sering malas, maka rajinkanlah
YA Allah, istiqamahkan lah aku dlm beribadah kerana aku sering tewas
Ya Allah, sesungguhnya aku lemah, maka kuatkan dan tabahkanlah aku
Ya Allah, jadikalan aku org yg bepegang teguh dengan syariatmu,
Ya Allah, jadikanlah aku serikandi Islam Mu
Ya Allah, jadikanlah aku solehah…..amin amin….

p/s: Tegurlah dan perbetulkan lah aku….sekirannya Aku salah =)….muahhhh






Sunday, 14 April 2013

iNi yaNg peRtama


Ini yang Pertama

‫بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم

Eh mesti r ini blog yang pertama……

Cewah wah wah wah………..

Nak jugakkkkkkk………. (suke suki I la kn)

Asyik baca blog org je…… (^_^) bkn stalker ek cuma cari inspirasi….

Agak2 ade ke yg sudi baca blog ku ini

Sape  jadi “yang Pertama” baca blog ni sila lah tggalkn komen…. (malu malu ade ke yg nk komen???….huhuhuhu  (>_^)