mArI kaWAn-KAwAn

Friday, 30 August 2013

TaNDa pUteRA: AkU dAh TeNGoK SeBElum KUAr PAnggUNG g... =P

dah bebeulan dah dpt tgk tanda putera (itu pn nak kecoh ke???) 
1sttime tgk citer sebelum kuar panggung
bkn ape free kot, tak payah tgk kat pawagam....hehhehhehe
ni name nye rezeki jd student..... ditayangkan atas initiative pihak U ler....
perghhh bg aku x perlu lah cerita ni di politikkan, seperti yg umum taw, tayangan nye di tangguhkan sebab campur tangan sesetengah pihak...aku x nmpk pn sgt unsur politik dlm filem ni
just tunjuk pasal kepimpinan ngan sejarah dulu....cuma sesetengah pihak sensitif pasal 13 Mei tu kot...
ala benda dah betul....terima jelah....TERIMALAH.....ohoiiiiiiiii
sumber: uncle google
ade part sedih, terharu n mcm2 g r....aku rasa kalau jiawa sentetip memg menitik air mata r....
besok merderka.........merdeka...........merdekaaaaaaaaaa......(bukan merdeka ler, tapi hari kebangsaan)
korg yg kerja merdeka r esok kn kn kn sebab esok cuti...senyummmmmmmm lah ramai2.. =) ..aku x merdeka g sebab ade 1 sem g.... =(...
apa apa pun selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 56  
Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku

meh tempek sikit gambor bendera

sumber: uncle google
berkibarlah...berkibarlahhhhhh...jalur gemilang

p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah

Thursday, 29 August 2013

ABC KOREA vs ABC MALAYSIA


dah lama x makan ABC..... (lap air liur)....nak nak g ABC korea (aku yg bg name ni)..... name korea nye aku lupe ler  (x kuasa nk mengingat nye pun) =P......dgn cuaca yg panas ari ni...algkah indah nye


sumber: pakcik google

yg atas ni Malaysia punya, normal lah kn biasa ade kacang merah, kacang2, sagu2 besar warna warni, sirap, susu, jagung,....nak glamour g ade ais cream........




yg ni KOREA mari...

lain bebeno, ni simple jer, tapi ramuan berbeza, yg same cuam ais, tp yg beza nye ais malaysia dr air tawar yg ni ais nye dr  susu/ air hotlick (dr rasa tekak aku r)...pastu ade pulut hitam, taufu fa ngan serbuk nestum... sedappppp walaupun simple


kat kampung mane de, nak tunggu r g KL....hua hua hua....( nk g beli abc malaysia pn malas) grrrrrr




p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah

Wednesday, 28 August 2013

LaBeL untuk Organize RumaH aKu YAng AkaN daTAng....


seronok menegok blogger yang duk mengorganise rumah dorg ni.... cun cun rumah depa
aku rumah pn x de...duk menumpang umah parent.... study pn x hbs g... blum tibe nak kumpul wang mau beli rumah mcm korg tu.... pandang je ler mampu....sobs sobs...oh sadis nye...

sonok aku tgk korg duk label2 barang.... rumah sendiri wat ape pn blh tak gitu oii????

tak dpt wat tgk pn jadi ler... tadi duk menggoogle-google label2 ni, x de makne nye aku nak design..lain ler ade rumah sendiri , leh wat lain dr yang lain walaupun hasilnye hodohhh tahap cipan z...hehehhee

ni lah hasil dr menggoogle, menpinterest (ape punya bahasa ler)....

yg ni tema apple...yum yum....(leleh air liur)...lap sekejap... =P

simple jer kn....

yg ni lg simple....kena edit bg meletop sikit...

ni pun simple, korg pun leh buat kot

yg ni dah siap ade tulisan....kalau nak yg kosong nanti lah aku upload sesi ke-2...


nak print x de rumah g...printer lama pn tak taw ok ke tak..tapi x de int...so...biar jer r wat pekasam kat blog ni untuk rujukan yg tak taw lah bila...kuang kuang....









p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah

Wednesday, 21 August 2013

PERLU KE BEGITU~ walau siapa pun kita



tak kesah r ko boss ke...jawatan tinggi melangit ke ape ke..... rasa nye perlu ke ko nak tinggi suara kepada org bawahan kau...hanya pasal isu yang remeh temeh....kat depan org lain kot..termasuklah org baru yang memg x lama kat situ..... sila lah guna cara yg lebih berhemah supaya tak jatuhkan air muka org lain.... kalau org tu betul2 buat salah takpe...dengar lah penjelasan org dulu...ni tak nak dgr ckp ko...ketua x selalu ye betul, dorg pun kena memperbaiki diri....rasa nya semua org kena mcm tu...... org lain boleh hilang respect r kalau mcm gitu.... x professional langsung...


baru  1st time keje (praktikal) dah dpt tgk mcm2 drama n gelagat manusia..... hope suatu hari kalau aku jadi pegawai or someone kat tempat keje x r mcm tu..... aku tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........


p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah