mArI kaWAn-KAwAn

Saturday, 29 June 2013

PEndErMA Di CaRi!!!!!.....True StOrY!!!!




Ini kisah dia.....

bila sebujur tubuh sudah sempurna.....

tapi atas sebab musebab yang x pasti....akhirnya dia kehilangan sebelah matanya

amat menyedihkan dari memiliki mata yang sempurna...namun.... sudah itu takdirnya....

sapa mahu derma??????

derma sebelah mata untuk dia

tanpa sebelah mata  x sempurlah dia...

amat menyentuh perasaan...ermmmmm

ape je yg aku blh buat.... hanya memandang dengan penuh simpati...

takkan nak derma mata aku kot....kerna aku pn memerlukan mata yg sempurna

ooooooooohhhhhhhh  mata

korg lihat lah dia ni... jgn ngeri lak

dgr lah luahan rasa dia...






Thursday, 27 June 2013

SeDiaKan PAyung SeBeLuM hUjaN....



al kesah sewak tu kecil dahulu..... cewahhhh

suke beno time dulu nengok ade satu dua movie kat rtm 1 or 2 tu.... rancangan movie+guaman tu...lupe name nye...hehehehe

nak jadikan kesah..ade ler kes pergelodakkan rumah tangga, bila suami tak reti reti nak bg nafkah...

ye ler semua nak tuntut mesti kena ade bahan bukti...

tp nasib baik ler si isteri tu dah jadi tebiat nye akan senarai kan semua pembelanjaan harian nye start dr membujang sampai ler terbawak2 tabiat tersebut bila berumah tangga


so disebabkan segala resit2 yg disimpan maka dpt lah dia menuntut nafkah untuk anak2 nye


tp ialah naik teksi, bawak anak mkn kdai mamak....ade ke resit??? 


tp bukan semua org suka simpan resit kn kn kn kn?


tapi aku mmg simpan resit and buat kira2 budget belanjawan bulanan....



ni buku kira2 aku ek...bukan yg 555 tu k up sikit....tp x ler mcm korg tu siap fail2 gitu... aku kat jimat (bkn kedekut)



hehehe......"belanjalah dengan sebaik-baiknya".... =)

hahahhaa.....x de maknenye...lari gak budget tu....x pe lari ke perut...hehehe

senaraikan lah segala barang beserta bukti pembelian ok...

aku siap highlight kn lagi tarikh n jumlah pembelian...hahahha


 stepler selagi resit2 tu....hahahha.....

aku sorg je yg paham aku nye kira2 ni...kompem kome semua x paham


ni kalau cikgu akaun  aku masa sekolah aku tgk ni kompem angin satu badan....

silap2 dia ckp mcm ni "macam ni kamu buat kira2, sapa ajar kamu buat mcm ni, ade saya ajar kamu buat macam ni.........

hahahahhahahhahha (gelak jahat)

maafkan saya cikgu maafkan saya cikgu.......




p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah.....mmmuahhhh

Sunday, 23 June 2013

GiVeAwAy Yg PErTAma.... =)


sEsUAilaH DgN taJUk bLog IniygPerTAma...... ni pertama kali nak joint giveaway yeahhh....

ni give away dr blog tiap kali on9 bukak....on9 je bukak blog ni...
tak lain dan tak bukan 

giveaway dr blog
 susunatursioca




ni dia meja study yg tak seberapa tu....lain tahun lain meja study....ikut tmpat nyewa..hehehehe

just simple....x mcm korg........ni  ler meja study student yg budget bebeno mcm aku ni ha


 heheheh sila abaikan langsir tersebut



tu dia....bekas taruk pensil satu bebaju (aku kait sendiri tu)  satu bogel (x taw malu)....frame amik dr akak konon nk letak pic family....

koala bear: "we are from Australia".... ade 3  ekor...cian sekor menyingle...ade yg nak carikkan "jodoh"?

botol belakang klendar tu tabung baru aku ok (sila jgn kate aku kedekut nk beli tabung)


ha nmpak tak pemainan satu dunia tu??? ala rubix cube tu....saya reti main taw....jgn x percaya... see my leg la hehehehehe



buku di susun mengikut...yg tinggi kekiri yang plg pendek kekanan (dh mcm kawad)...
jadual men tempek mcm gitu (jimat)....
tak lupa doa (tulis tangan ok)
kotak tempat letak buku beli kat daiso..ofcoz 2 tu 5hengget



 peransan tak kat pic mula2 tu dalam laci ade 2 tipuwear...ni salah satu....(jimat bekas di dtgkn khas dr umah mak ayah ku cayang)



ni lagi satu bekas...letak benang n jarum..tu kait tok bekas fon...fon dah buruk sarung punya butang tak letak2 g



 ni kat bawah meja study...hehehhenak jugak tepek pic dia......  bawah meja x de tiko ler...sejuk kaki makcik ni ha nak oiiii....



yg tak boleh bla nye.......ni dia kat tepi meja study aku....ade lak bekas yg tersangat comel ni ha....(ko ade, kompem x de kn.....) hehehe



meja pun dh kemas......pe g study ler.....


khamis dah start exam oiiiiiiiii....wish me luck ok

tata titi tutu....daaaaa



p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah...mmmuahhhh =)

JereBu ooooHHHhhh JeREbU


boleh sesak nafas ni............bukan main teruk beno jerebu nye....
malam2 pun blh nmpak jerebu nye.......bau asap....
melekat kat kain baju....penat je duk basuh baju...sabo je ler


p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah...Mmmuahhhh

Wednesday, 12 June 2013

ISSUE KEMAS BILIK: SOPAN KAN ROOMATE SAYA =)


SeJak dUA menJAk ni aku n roomate asyik cakap pasal bilik kitorg ni ha

fuhhhhhhhhhh....

ni antara perbualan antara aku dan dia

aku: ni kalau bakal mak mentua ( ade ke?)  datang tengok kompem r boleh kna reject punye
Dia: tu lah pasal kan

 pastu aku bla, masuk bilik sambung g ckp pasal blk lagi..musykil lak aku ni ha....

Dia: kita ni kemas bilik pastu sepah balik....hari ni kemas esok sepah balik

aku: tulah pasal, kemas pastu sepah balik, (dalam hati: dia ni jangkit penyakit aku ke, dulu x ler mcm ni, biasa dia g kemas dr aku) hehehehehehe

Dia: Awak perasan tak di situ (merujuk  ayat dah KEMAS, pastu sepah balik) sebenarnya kita ni rajin je kemas bilik cuma persoalannya mcam mana nak MAINTAIN kemas tu....
 
hahahha ayat dia buat aku nak gelak.... (sebenarnya kita ni rajin je kemas bilik)


aku: tulah pasal.....hehehehe

ayat roomate aku kalau barang dia bersepah: "awak sorry taw barang saya sepah nanti saya kemas ek''

"SOPAN KAN ROOMATE SAYA"


roomate dgn dia automatic bilik ni ade warna tema k "Biru & Pink"

Biru untuk Saya, Pink untuk Dia....hehehehhehe


kepada makcik2 kat luar sana...kami bukan lah anak dara pemalas ye...hahahahhahhahaha....yolah tu... biasa r makcik dh nak exm kami bz...hahahahha......



p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah...mmmmmmmuhhh