mArI kaWAn-KAwAn

Friday, 27 September 2013

1st tiMe: mEnAng GiveAwAy

Assalamualaikum

alangkah indahnya hidup ini
bila aku menang giveaway ini
oleh itu ku kongsikan di sini
hahahahaha (gelak-gelak *sebab aku je yg paham)
aku adalah diantara 9 peserta yg bertuah
dgn no bertuah aku ialah 12....
tak caye ke??? tgk sini

tq kepada ryyhan.blogspot.com sebab buat giveaway ni
apa yg penting??? ofcoz r aku dapat hadiah tu dari majalah zinio
(^_^)
disebabkan kemurahan hatiku yg suci lagi murni (dah x de sape nak puji, puji r sendiri)

ko tgk ler pic vogue living from zinio ni
mls ler nak tulis panjang2
mcm ade org nak bace nye....

ini muka depan


bunga2 cinta tak kan layu...namun kan pudar kerana usia nye....

kelas ko kak jah...x men r paip biasa...golden u...awok ado??? aku non ado

x blh gulik gelantang, kemungkinan beso nye di skodeng oleh makhluk2 seperti ungas itu ado

walaupun kecil, namun kurasa budget membikin itu dapo beso 

  ringkas san bergaya...mutu keunggulan

saya suka saya suka.... nak rrrrrrr....


cantik...namun mgkin x sesuai pada diri ku....suasana serius beno dipandangan mataku ini


aku nak kerusi tu laaaaaaaaaaaaa.....putih, tulus, suci, lagi murni....ohhhh aku tertawan


        aku suke lukisan itu (lukisan ke?)



apa2 pun aku dapat dgn percuma (percuma sape x suke kn?).....dgn hanya sedikit usaha je lak tu
ada sape2 nak wat giveaway sesimple itu???
jgn malu jgn segan suruh aku joint...
hahhahahhahha



p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah....mmmmmuahhhh 

Friday, 20 September 2013

1st time daki BukiT


yo yo je daki bukit...org len siap tawan gunung everest g tak kecoh pun
hahhahhaa.... bukan ape, x penah....
cissss dah bebulan g baru nak cite....
ye r selama ni g gunung mat cincang nun kat langkawi tu naik kereta kabel (ko gagah ke nak daki, ade ke yg buat), bukit larut naik kete tu (ala sape pnah naik taw r)....kali ni daki sendiri oiiii
dengan lama tak g jogging or bersenam nye, tetiba nak panjat bukit...fuhhhhh
member aku time suku jalan dah pancit
leh lak cakap, ''korg naik r, aku tak kut""
perghhh x kan nak bior kan je dia sorg2....
tapi dgn sokongan yg padu lagi jitu (cewahhhh ayat) akhir nya dia meneruskan pendakian....fuhhh lega
aku excited kot nak naik, 
ye r, pagi buta kol 3 pagi dari sini sampai sana kol 5pagi (gelap gelita g kot), x kan nak ngalah kot, sian kakak driver kite drive jauh2 kot


dengan penat lelah dan usaha yg tak mengenal kalah akhirnya bukit broga ditawan juga
cissss BROGA HILL je pon...

nah nengok je r bukit lalang ni
lalang je yang ado

gelap g  waktu ni

matahari mau terbit


dah ade yg sampai dah pun


mls ler nak susun pic ni dr awal korg tgk je ler




besok bangun pagi jalan mengengkang...g kelas member duk kata,
''Korang ni jalan mcm orang dalam hari"
helllo jeles le tu x dpt ikut



walaupun penat rasa nak g lagi....

p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah

Friday, 6 September 2013

isu: Kongsi DApur



gambo: uncle google

korg suka tak share dapur????
maksud aku ni, time ko nak masak, time tu pun ade org len menyempit/menyelit kat dapur tu,
ko nak masak dia pun nak masak, tak kesah r, adik ko ke, abg ke,kwan or sape2 jer,
time ko nak masak, dia pun masak time tu r  mungkin terhasil dialog mcm ni

dia: tolong kupas bawang lebih, aku nak guna,
dia: capaikan pisau tu, aku nak potong cili,
dia: apesal ko masak mcm tu ek? sepatut nye mcm ni la....bla bla bla
dia: pesal ko guna lesung batu, guna je r blender cepat sikit
dia: sebuk nak kacau2 gulai ko tu
dia: pesal ko masak lambat sgt??

PENAH RASA MACAM NI????
or 
KORANG TAK KISAH PUN

tetibe lak aku terpikir, kalau org yg rimas masak ade org len kat dapur and dia terpaksa seumur hidup share dapur ngan family mentua nye, mcm mana ek dia handle?????





p/s: tEgURlaH dAn peRBETuLKAn laH sEkiranya Aku saLah